• 11dec
        • Projekt  Školský podporný tím

          Naša škola sa zapojila do projektu „Školský podporný tím“. Finančné prostriedky získané projektom sme použili na zakúpenie zaujímavých  pomôcok,  ktoré   prispejú k zvýšeniu kvality práce psychológa, sociálneho a špeciálneho pedagóga.

          Za  finančnú  podporu  projektu  ĎAKUJEME  Mestu  Trenčín   a Združeniu  rodičov   našej  školy.

          Logo mesta 1 - RGB » Mesto Trenčín                     

           

    • 07dec
        • Zdobenie stromčeka

          Tradičný duch vianočných sviatkov zavládol aj v našej škole. Žiaci 6. -10. oddelenia ŠKD sa s veľkou dávkou radosti pustili do vytvárania vianočných ozdôb. Každé oddelenie si vyzdobilo spoločný stromček v priestoroch školy. A tak aj u nás v škole všetko dýchalpríjemnou vianočnou atmosférou.

    • 07dec
        • Mikuláš cup

          V piatok 3.12. 2022 sa všetci tretiaci presunuli do športovej haly, kde sa konal futbalový turnaj Mikuláš cup pod záštitou AS Trenčín. Náš futbalový tím pod vedením trénera Miša hral proti skúseným protivníkom. Chlapci dali do toho všetko a hoci nevyhrali, zaslúžia si veľkú pochvalu. Našich hráčov sme povzbudzovali tak dobre, že sme sa stali najlepším fanklubom a získali sme 1.miesto

           

           

    • 06dec
        • Zdobenie medovníčkov v 3.A

          Dňa 5.12.2022 nám pani psychologička Renatka Fuňáková spolu s pani vychovávateľkou Ivetkou Januškovou pripravili malé prekvapenie. Na hodine výtvarnej výchovy sme si mohli vyzdobiť voňavé medovníčky. Stali sme sa aj malými staviteľmi a pomocou sladkej snehovej hmoty sme vytvorili krásne medovníkové chalúpky. Teta Ivetka nám ich pomohla zabaliť a dúfame, že sladkým a voňavým darčekom potešíme našich blízkych.
          Ďakujeme, žiaci z 3.A

    • 28nov
    • 22nov
    • 21nov
    • 16nov
        • Výsledky volieb do rady školy

          Dňa 15.11.2022 sa uskutočnili voľby do Rady školy Základnej školy Dlhé Hony 1, Trenčín. 

          Rada školy je samosprávny orgán školy, ktorý sa skladá z 11 členov /2 zástupcovia pedagogických zamestnancov, 1 zástupca nepedagogických zamestnancov, 4 zástupcovia rodičov a 4 zástupcovia zriaďovateľa/. 

          Zvolení zástupcovia rodičov: 

          1. JUDr. Denisa Kubínyová
          2. Ing. Boris Zeman
          3. Dušan Podkovič
          4. Ing. Jaroslav Baláž

          Podrobnejšie výsledky nájdete v prílohe.  

    • 14nov
        • Tvorivé popoludnie 

          Krásna jeseň nám ponúka neskutočné množstvo produktov, tak prečo ich nevyužiť. Žiaci z 2. C túto ponuku prijali. Vyrobili si krásne vence a za odmenu si upiekli koláč, ktorý hneď aj zjedli. Deti mali radosť z toho, že sa mohli na jeho príprave aktívne podieľať. Vyskúšali si, ako sa pridávajú jednotlivé ingrediencie do cesta, ako ho treba zamiešať, či prizdobiť nakrájaným jabĺčkom. Deti si počínali veľmi dobre. Bez úrazu zvládli i prácu s ostrým nožom. Samozrejme, bolo potrebné mať aj veľkú trpezlivosť pri jeho pečení. Ale potom tá sladká odmena. Mňam! Pani učiteľka s pani vychovávateľkou sa tešia, že majú také zručné a šikovné deti.

           

    • 09nov
        • Naši žiaci v parlamente

          Dňa 25.10.2022 sme sa niektorí žiaci ôsmeho ročníka zúčastnili prehliadky Národnej rady SR. Najprv sme sa prešli po nádherných hradných záhradách, neskôr sme sa presunuli priamo do budovy NR SR. Hneď po vstupe nám skontrolovali tašky, aby sa uistili, že so sebou nemáme nič nebezpečné. Celú exkurziu sa nám venoval veľmi milý pán. Okrem spoznávania bohatej histórie našej republiky sme sa dozvedeli aj veľmi veľa zaujímavostí.
          Čestná stráž a jej výmena bola pre nás zážitkom. Dokonca sa pri nás pristavil exminister školstva Branislav Gröhling a urobil si s nami fotky. Mohli sme vstúpiť aj do rokovacej sály, ktorá bola takmer prázdna, ale bol to unikátny zážitok. Večer sme sa niektorí objavili v správach. Všetci sme si tento deň užili. Myslím, že hovorím za všetkých, ak poviem, že to bol nezabudnuteľný zážitok.
                                                                                                                                                    Žiaci 8.A, 8.B a 8.C triedy

    • 08nov
        • Halloween

          Dňa 4.11. sa konala v 1.B a 1.A ŠKD Halloweenska párty. Deti prišli v rôznych strašidelných maskách. Najprv sa nám každá maska predstavila koho stvárňuje, zatancovali sme si, zasúťažili, občerstvili a nakoniec vyhodnotili najlepšiu masku. Čakala ich sladká odmena.

    • 02nov
        • Zatmenie na vlastné oči

          Dňa 25.10.2022 si naši žiaci ozvláštnili vyučovanie pozorovaním zatmenia Slnka. Najskôr si žiaci v triedach vysvetlili teoretickú časť, ako a prečo dochádza k zatmeniu Slnka, a následne okolo obeda deti vyšli so svojimi učiteľmi na školský dvor, kde pomocou filtra pozorovali čiastočné zatmenie Slnka. Pre žiakov to bolo príjemné ozvláštnenie vyučovania, kde aspoň nachvíľu vymenili svoje triedy a školské lavice za čerstvý vzduch na školskom ihrisku. Všetci žiaci boli spokojní a šťastní, že si zatmenie Slnka mohli pozrieť na vlastné oči, pretože ďalšie čiastočné zatmenie Slnka bude na Slovensku viditeľné až v roku 2025.

           

    • 02nov
        • Exkurzia v Leoni

          Dňa 25.10.2022 sa žiaci 7. ročníka zúčastnili v rámci vyučovacieho predmetu Technika, exkurzie do prevádzky závodu Leoni v Trenčíne. Žiaci boli oboznámení s princípmi výroby elektrickývh káblov do rôznych typov elektromobilov a bola im priamo predvedená ukážka a testovanie. Na záver exkurzie si žiaci zasúťažili v zaujímavom kvíze a mohli vyhrať zaujímavé ceny.

    • 02nov
        • Halloween v 4.C

          V stredu pred jesennými prázdninami vyučovanie v 4.C vyzeralo úplne inak. Deti učila jasnovidka, ktorá ráno vyveštila, že žiaci sa premenia na poslušné strašidielka. Čiastočne jej predpoveď vyšla.

    • 02nov
        • Jeseň

          Jeseň je prekrásne farebné ročné obdobie. S deťmi sme si ju naplno vychutnali vonku a šantili sa v listí ale aj nazbierali do zásoby a vylisovali na ďalšie tvorenie -2.oddelenie ŠKD

    • 02nov
        • Halloween v ŠKD

          Halloween je jedným zo sviatkov, kedy deti môžu ukázať svoju kreativitu v podobe masiek a výzdoby triedy. Našu triedu oživila vlastnoručne vyrobená výzdoba, ktorú deti s radosťou a nadšením vyrábali. Dňa 27.10. - kostými všemožných strašidiel ukázali na Hallowenskej párty v našej triede ,kde si zasúťažili, zahrali a zamaškrtili na rôznych dobrotách a Hallowenskej torte .A čo by to bola párty bez hudby a tanca ? Nakoniec si zatancovali a vyskákali sa.

    • 24okt
        • Jablkový deň

          Jablko - obyčajné slovo, s ktorým sa stretávame už v útlom veku. Šťavnatý kúsok jablka zásobí telo energiou, uhasí smäd a dobre zasýti. Práve z tohto dôvodu sa aj tento rok žiaci 2.C opäť zapojili do akcie pod názvom Deň jabĺkZnova sme zažili skvelý jablkový deň, niečo sme si spoločne vyrobili, veľa sme si na jablkových dobrotách pochutnali, ešte sme si aj zasúťažili a zabavili sa. Posúďte sami.

    • 24okt
        • Neobyčajný deň v Piane

          Stred obyčajného týždňa, 12.10.2022, si žiaci deviatych ročníkov spríjemnili návštevou divadelného predstavenia Kým kohút nezaspieva od Ivana Bukovčana. Predstavenie sa odohralo v Piano Clube v Trenčíne. Divadelná hra držala divákov v napätí od začiatku až po samý koniec. Dej nás premiestnil do malej pivnice, v malom mestečku, istej novembrovej noci roku 1944. Hlavní hrdinovia deja boli desiati rukojemníci, ktorí boli obvinení z vraždy nemeckého vojaka. Rukojemníkov postavili pred neľahkú situáciu, ktorá rozhoduje o živote a smrti. Predstavenie žiakom priblížilo život počas II. svetovej vojny, konanie ľudí v ťažkých situáciách. Divadelná hra v nás  zanechala silný  umelecký zážitok. Po predstavení sme si uvedomili , aký bol život v tej dobe ťažký. Zhodli sme sa na tom, že sme šťastní, v akej dobe žijeme. Slovenskému filmovému divadlu ďakujeme za krásne podaný herecký výkon a dúfame, že to nebolo naše posledné predstavenie v ich réžii a tešíme sa na ďalší kultúrny zážitok.

                                                                                                                                Polačiková Dorotka, Jessica Hrbasová

           

           

    • 19okt
        • Za kultúrou do hlavného mesta

                      V krásny slnečný sobotný deň 8.10 2022  navštívili niektorí z našich žiakov Slovenské národné divadlo v Bratislave. Žiaci si boli pozrieť baletné predstavenie Giselle. Išlo o príbeh dievčiny, ktorú podviedol muž a ona na následky sklamania zomiera. Aj napriek tomu, že išlo o klasické baletné predstavenie, ktoré nie je u mladých až také populárne, sa aj naši žiaci presvedčili o tom, že aj klasické tituly môžu byť zaujímavé. Každý z nich si v predstavení našiel to svoje. Niektorých zaujali krásne kostýmy a iných naopak úžasné tanečné choreografie či skvelé výkony orchestra. Každý si domov odniesol z predstavenia krásny umelecký zážitok, ktorý mnohí z nich ešte nikdy predtým nezažili. 

                                                                                                                                                                     Aneta Repková

           

    • 13okt
        • Noc výskumníkov

          16. ročník Festivalu vedy - Európska noc výskumníkov sa po dvoch online ročníkoch znova uskutočnil v Bratislave. Naši ôsmaci sa na podujatí, ktoré sa nieslo v duchu motta „Dôverujeme vede“, zúčastnili vo V-klube a Starej tržnici v Bratislave. Absolvovali sme spoločne zaujímavú prednášku "Skôr ako sa narodíme - vývin od jednej bunky po novorodenca". Cieľom podujatia bola popularizácia vedy a techniky. Prostredníctvom pokusov a interaktívnych ukážok žiaci zistili, že za všetkými javmi okolo nás a dejmi v prírode sú vedecké vysvetlenia a princípy.