• 20jún
        • Prváci na výlete

          Dňa 13. 6. žiaci prvého ročníka absolvovali školský výlet na MiniFARMU LubinaNa úvod tety animátorky oboznámili deti s pravidlami a priebehom prehliadky. Pri každom zvieratku sme sa chvíľu zastavili a vypočuli si krátke a výstižné informácie, pričom si tak deti rozšírili už získané poznatky o zvieratách. Animátorky nám  ochotne porozprávali  príbehy o zvieratkách a zodpovedali žiakom všetky zvedavé otázky. Počas návštevy mohli deti zvieratká nakŕmiť, učesať ale i pohladkať. Niektoré deti mali z toho obavu, ale nakoniec našli odvahu a ponúkli zvieratám krmivo z dlane. Nakŕmili sme sliepočky kozy, ovce, oslíka, klokana a lamy. Pretože deti majú zvieratká rady, toto bolo to pravé miesto, kde si ich mohli užiť a potešiť sa s nimi.

    • 14jún
    • 14jún
        • Literárna exkurzia

          Naši šiestaci sa 25.5.2022 vybrali do regiónu Orava na literárno-poznávaciu exkurziu. Najprv ich kroky viedli na Oravský hrad, ktorý je jednou z najväčších turistických atrakcií severného Slovenska. Nachádza sa tu niekoľko expozícií, ktoré si žiaci po zdolaní 668 schodov mohli v rámci prehliadky hradu pozrieť. Potom sa žiaci presunuli do Dolného Kubína, kde sa zastavili v literárnom múzeu P. O. Hviezdoslava. V jednotlivých miestnostiach múzea si po skončení odborného výkladu žiaci prezreli obrazový a textový materiál doplnený osobnými vecami z pozostalosti tohto významného slovenského spisovateľa.

    • 13jún
        • Výlet do Terchovej

          Tredy 7.A a 7.B sa vybrali na koncoročný výlat do Terchovej. Počasie bolo krásne, čo umožnilo nerušený výhľad z rozhladne na celú Terchovú aj  sochu Jánošíka. Navštívili sme múzeum ,kde nám premietli krátky dokument a prezreli sme si výstavu exponátov. V kostole obdivovali pohyblivý Betlehem, previezli sa vláčikom po obci s veľmi vtipným sprievodcom. Veľký zážitok bola túra v Jánošikových dierach. Výlet sme ukončili dobrým obedom na kolibe v Zázrivej spojený s predvedením výroby syrových nití, oštiepkov. Nakúpili sme výrobky, suveníry, navštívili salaš . Cestu späť sme si spríjemnili počúvaním hudby , bolo nám super.

    • 13jún
        • Športové popoludnie

          Dňa 9. 6. 2022 žiaci z 1.C súťažili v netradičných športových disciplínach. Vyskúšali si beh na neposlušných lyžiach, hod gumákou na cieľ, skok s kufrom do diaľky, hádzanie loptou na rozhojdanú plechovku a ďalšie... Deti súťažili s plným nasadením a aj keď nešlo o žiadne medaily, výkony boli výborné. Vyskúšali si nielen svoje sily a schopnosti, ale hlavne zažili spolu krásne odpoludnie, plné zábavy a smiechu.

          Do fotogalérie bol pridaný nový album Športové popoludnie.

    • 13jún
        • MDD

          Aj tento rok svoj sviatok oslávili druháci športovo. Na tenisových kurtoch V Hoss Sport Centre už na deti čakali tenisoví tréneri, manželia Kϋhllofelovci. Pripravili pre nich rôzne športové aktivity, ktoré preverili detskú športovú obratnosť, vytrvalosť a zdatnosť. Za svoje výkony boli deti odmenené malým darčekom.

    • 06jún
        • Biologická exkurzia

          Dňa 27.5.2022 5.ročník absolvoval biologickú exkurziu do ZOO Bojnice. Žiakom na začiatku boli zadané úlohy, ktoré museli počas prehliadky plniť, zisťovať údaje o rastlinách v ZOO a živočíchoch, ktorých preberali na hodine biológie. Dané zvieratá museli aj zaradiť do spoločenstiev. Žiaci si pozreli novy pavilón slonov, nový výbeh vlkov.

    • 06jún
        • MDD na dračej lodi

          Žiaci 3.A a 3.C triedy si svoj sviatok detí užili na vode. Najprv absolvovali prípravu na suchu, a potom si už šťastní a plní očakávaní nastúpili do dračej lode. Za bubnovania (udávania tempa) a povzbudzovania svojich pani učiteliek sa v svižnom tempe plavili hore Váhom, dolu Váhom... Všetci to zvládli na výbornú a za svoje výkony dostali sladkú odmenu v podobe zmrzliny v meste.

    • 06jún
        • Školský výlet 3. ročníka

          Žiaci tretieho ročníka si museli na svoj prvý školský výlet kvôli korone počkať 3 roky. Dňa 24. mája sa vybrali do jaskyne Driny a na hrad Červený Kameň. Po ceste lesom ich v jaskyni čakala krásna kvapľová výzdoba i netopiere. Fantázia pri pretváraní kvapľov pracovala na plné obrátky a deti zistili, že tam je ukrytý zajac, nevesta, či šikmá veža. Nik sa v jaskyni nepozabudol a všetci sme pokračovali za spoznávaním histórie na hrad Červený Kameň. Deti si mohli na záver výletu kúpiť i menšie drobnosti a ich tváre plné radostných dojmov svedčili o tom, že si to patrične užili.

    • 05jún
        • MDD v ŠKD

          V stredu 1.6. na MDD si  5,7,8,9 oddelenie spoločne so svojimi vychovávateľmi oslávili tento deň. Deti mali pripravených dvanásť stanovíšť, kde absolvovali rôzne športové hry a vedomostné úlohy. Všetko sme zvládli a bolo nám super.

          Do fotogalérie bol pridaný nový album MDD v ŠKD.

    • 05jún
        • MDD 5. - 9. ročník

          Aj keď sa už necítime ako deti ešte nie sme dospelí, takže dnešný deň sme si užili ako sa patrí. Ráno s čokoládou po nej nasledovala prechádzka mestom , zmrzlina a pizza a doobedie sme ukončili návštevou filmového predstavenia v kine Metro - " Rozprestri krídla ". Ďakujeme našej škole za super deň !

    • 05jún
        • Dejepisná exkurzia

          Po dvoch rokoch sme sa so žiakmi 7. ročníka konečne vrátili do Bratislavy. Vláčik Prešporáčik nás povozil po rôznych zákutiach nášho hlavného mesta. Dokonca nás vyviezol až k hradu, kde sme mali krátku prestávku na spoločnú fotografiu. Keď sme z vláčika vystúpili, tak sme ešte pokračovali spoznávaním pamiatok v centre Bratislavy. Samozrejme, že sme ochutnali aj zmrzlinu na Hviezdoslavovom námestí, odkiaľ sme sa presunuli k nákupnému centru Eurovea. Po občerstvení sa v nákupnom centre nás čakala cesta domov. 

    • 05jún
        • Fyzikálna exkurzia

          Žiaci 9. ročníka sa zúčastnili fyzikálnej exkurzie vo Viedni. Navštívili Technické múzeum, kde si  v interaktívnej časti spoločne zopakovali čo všetko sa už  naučili . Potom mali dostatok času aby si pozreli celú expozíciu zaujímavého múzea. Následne sme sa presunuli do historického centra Viedne a absolvovali sme spoločne prehliadku najzaumávejších historických objektov s výkladom samotných žiakov.     

          Do fotogalérie bol pridaný nový album Fyzikálna exkurzia.

    • 31máj
        • Múzeum holokaustu v Seredi

          Deviataci boli 19. mája na exkurzii v múzeu holokaustu v Seredi. V múzeu sme so žiakmi absolvovali komentovanú prehliadku v sprievode skúseného lektora. Počas prehliadky sa žiaci dozvedeli veľmi veľa zaujímavých a zároveň smutných faktov, ktoré sa spájali s priebehom holokaustu. Po prehliadke nás ešte čakala prednáška na tému Deti a holokaust. Dúfame, že aj takýmto spôsobom prispejeme k tomu aby sa podobné hrôzy neopakovali.

    • 30máj
        • Školský výlet 4. ročníka

          Dňa 26.5.2022 navštívili žiaci celého štvrtého ročníka jedinú sprístupnenú jaskyňu západného Slovenska - jaskyňu Driny, kde mali možsnosť okrem úžasných kvapľových sôch a útvarov vidieť naživo rôzne druhy lietajúcich netopierov. Následne sa presunuli autobusom na hrad Červený Kameň, v krásne upravenom parku si najprv odpočinuli a vydali sa na prehliadku pod názvom "Ako sa žilo na hrade". Chlapcov zaujali na hrade predovšetkým zbrane, no a dievčatá krásne zariadené izby. Prehliadku zakončili nákupom suvenírov, či sviežou zmrzlinou v hradnej kaviarni. Bol to skvelý deň plný zážitkov! 

    • 27máj
        • Škola v prírode

          V týždni od 16.5. 2022 sa všetci druháci zúčastnili školy v prírode na Duchonke. Celý týždeň formou hier, súťaží a turnajov upevňovali kamarátske vzťahy, budovali priateľstvá, vedeli vydržať bez rodičov. Varili im skvelé kuchárky, žiadny úraz ich nestretol, zažili mnoho nezabudnuteľných zážitkov.

    • 26máj
        • Geografická exkurzia

          Žiaci 8. ročníka sa zúčastnili na geografickej exkurzii. Najskôr si prezreli Haluzickú tiesňavu, ktorá stále pracuje a neustále sa prehlbuje a mení. Vznikla činnosťou Haluzického potoka, ktorý si razí cestu cez tunajšie skaly. V súčasnosti má kaňon dĺžku zhruba jeden kilometer, hĺbku 50 metrov a šírku okolo 200 metrov. Potom prešli k opevnenému románskemu kostolíku z 13. storočia, ktorý už neslúži svojmu účelu, ale je dominantou celého okolia. Z neďalekej rozhľadne Hájnica, ktorá je v nadmorskej výške 342 metrov, je krásny výhľad nielen samotný kostolík a dedinku, ale aj hrad Beckov, Považské podolie a okolité pohoria. Z Čachtíc na Čachtický hrad sa vyviezli turistickým vláčikom. Potom si pozreli zrúcaninu hradu, ktorý bol známy hlavne kvôli známej  Báthoryčke. Nielen šokujúca minulosť, ale aj dostupnosť a zachovalosť tohto miesta inšpirovala k tvorbe veľkofilmu Juraja Jakubiska Báthory. Scény sa točili priamo na Čachtickom hrade. Už predtým sa objavil aj v starom česko-slovenskom filme Tajomný hrad v Karpatoch a zaujal aj tvorcov slávneho amerického filmu Dračie srdce. A objavili ho aj naši ôsmaci... 

    • 27máj
        • Zelená hliadka

          V piatok 6. 5 do 2. C zavítali členovia Zelenej hliadky Aďa a Matej. Doniesli nám 2 vermikompostéry, dážďovky a kartón. Obaja vysvetlili ako založiť vermikompostér - natrhať papier, dať bioodpad a premiesať s dážďovkami. Tie sa postarajú, aby papali bioodpad a tvorili z neho kompostovú hlinu. Vermikompostér máme v triede a pravidelne ho dopĺňame a premiešavame.

    • 26máj
        • Plavecký výcvik

          V dňoch 12.5.2022 - 19.5.2022 absolvovali žiaci 4.A a 4.B triedy plavecký výcvik na mestskej plavárni v TN, kde sa naučili (príp. si zdokonalili) techniku plávania kraula a znaku, ale popritom sa stihli aj zahrať vo vode. Dňa 19.5. zakončili úspešne výcvik preplávaním plaveckého bazéna ľubovoľne zvolenou technikou.

    • 26máj
        • Plavecký výcvik

          Žiaci tretieho ročníka absolvovali pod vedením plavčíka p. Lacušku základný plavecký výcvik. Mnohí sa naučili plávať, či zdokonaliť kraul, no i nebáť sa vody. Na poslednej hodine si schuti zaskákali do vody a dostali aj mokré diplomy.