• 06jún
        • MDD na dračej lodi

          Žiaci 3.A a 3.C triedy si svoj sviatok detí užili na vode. Najprv absolvovali prípravu na suchu, a potom si už šťastní a plní očakávaní nastúpili do dračej lode. Za bubnovania (udávania tempa) a povzbudzovania svojich pani učiteliek sa v svižnom tempe plavili hore Váhom, dolu Váhom... Všetci to zvládli na výbornú a za svoje výkony dostali sladkú odmenu v podobe zmrzliny v meste.

    • 06jún
        • Školský výlet 3. ročníka

          Žiaci tretieho ročníka si museli na svoj prvý školský výlet kvôli korone počkať 3 roky. Dňa 24. mája sa vybrali do jaskyne Driny a na hrad Červený Kameň. Po ceste lesom ich v jaskyni čakala krásna kvapľová výzdoba i netopiere. Fantázia pri pretváraní kvapľov pracovala na plné obrátky a deti zistili, že tam je ukrytý zajac, nevesta, či šikmá veža. Nik sa v jaskyni nepozabudol a všetci sme pokračovali za spoznávaním histórie na hrad Červený Kameň. Deti si mohli na záver výletu kúpiť i menšie drobnosti a ich tváre plné radostných dojmov svedčili o tom, že si to patrične užili.

    • 05jún
        • MDD v ŠKD

          V stredu 1.6. na MDD si  5,7,8,9 oddelenie spoločne so svojimi vychovávateľmi oslávili tento deň. Deti mali pripravených dvanásť stanovíšť, kde absolvovali rôzne športové hry a vedomostné úlohy. Všetko sme zvládli a bolo nám super.

          Do fotogalérie bol pridaný nový album MDD v ŠKD.

    • 05jún
        • MDD 5. - 9. ročník

          Aj keď sa už necítime ako deti ešte nie sme dospelí, takže dnešný deň sme si užili ako sa patrí. Ráno s čokoládou po nej nasledovala prechádzka mestom , zmrzlina a pizza a doobedie sme ukončili návštevou filmového predstavenia v kine Metro - " Rozprestri krídla ". Ďakujeme našej škole za super deň !

    • 05jún
        • Dejepisná exkurzia

          Po dvoch rokoch sme sa so žiakmi 7. ročníka konečne vrátili do Bratislavy. Vláčik Prešporáčik nás povozil po rôznych zákutiach nášho hlavného mesta. Dokonca nás vyviezol až k hradu, kde sme mali krátku prestávku na spoločnú fotografiu. Keď sme z vláčika vystúpili, tak sme ešte pokračovali spoznávaním pamiatok v centre Bratislavy. Samozrejme, že sme ochutnali aj zmrzlinu na Hviezdoslavovom námestí, odkiaľ sme sa presunuli k nákupnému centru Eurovea. Po občerstvení sa v nákupnom centre nás čakala cesta domov. 

    • 05jún
        • Fyzikálna exkurzia

          Žiaci 9. ročníka sa zúčastnili fyzikálnej exkurzie vo Viedni. Navštívili Technické múzeum, kde si  v interaktívnej časti spoločne zopakovali čo všetko sa už  naučili . Potom mali dostatok času aby si pozreli celú expozíciu zaujímavého múzea. Následne sme sa presunuli do historického centra Viedne a absolvovali sme spoločne prehliadku najzaumávejších historických objektov s výkladom samotných žiakov.     

          Do fotogalérie bol pridaný nový album Fyzikálna exkurzia.

    • 31máj
        • Múzeum holokaustu v Seredi

          Deviataci boli 19. mája na exkurzii v múzeu holokaustu v Seredi. V múzeu sme so žiakmi absolvovali komentovanú prehliadku v sprievode skúseného lektora. Počas prehliadky sa žiaci dozvedeli veľmi veľa zaujímavých a zároveň smutných faktov, ktoré sa spájali s priebehom holokaustu. Po prehliadke nás ešte čakala prednáška na tému Deti a holokaust. Dúfame, že aj takýmto spôsobom prispejeme k tomu aby sa podobné hrôzy neopakovali.

    • 30máj
        • Školský výlet 4. ročníka

          Dňa 26.5.2022 navštívili žiaci celého štvrtého ročníka jedinú sprístupnenú jaskyňu západného Slovenska - jaskyňu Driny, kde mali možsnosť okrem úžasných kvapľových sôch a útvarov vidieť naživo rôzne druhy lietajúcich netopierov. Následne sa presunuli autobusom na hrad Červený Kameň, v krásne upravenom parku si najprv odpočinuli a vydali sa na prehliadku pod názvom "Ako sa žilo na hrade". Chlapcov zaujali na hrade predovšetkým zbrane, no a dievčatá krásne zariadené izby. Prehliadku zakončili nákupom suvenírov, či sviežou zmrzlinou v hradnej kaviarni. Bol to skvelý deň plný zážitkov! 

    • 27máj
        • Škola v prírode

          V týždni od 16.5. 2022 sa všetci druháci zúčastnili školy v prírode na Duchonke. Celý týždeň formou hier, súťaží a turnajov upevňovali kamarátske vzťahy, budovali priateľstvá, vedeli vydržať bez rodičov. Varili im skvelé kuchárky, žiadny úraz ich nestretol, zažili mnoho nezabudnuteľných zážitkov.

    • 26máj
        • Geografická exkurzia

          Žiaci 8. ročníka sa zúčastnili na geografickej exkurzii. Najskôr si prezreli Haluzickú tiesňavu, ktorá stále pracuje a neustále sa prehlbuje a mení. Vznikla činnosťou Haluzického potoka, ktorý si razí cestu cez tunajšie skaly. V súčasnosti má kaňon dĺžku zhruba jeden kilometer, hĺbku 50 metrov a šírku okolo 200 metrov. Potom prešli k opevnenému románskemu kostolíku z 13. storočia, ktorý už neslúži svojmu účelu, ale je dominantou celého okolia. Z neďalekej rozhľadne Hájnica, ktorá je v nadmorskej výške 342 metrov, je krásny výhľad nielen samotný kostolík a dedinku, ale aj hrad Beckov, Považské podolie a okolité pohoria. Z Čachtíc na Čachtický hrad sa vyviezli turistickým vláčikom. Potom si pozreli zrúcaninu hradu, ktorý bol známy hlavne kvôli známej  Báthoryčke. Nielen šokujúca minulosť, ale aj dostupnosť a zachovalosť tohto miesta inšpirovala k tvorbe veľkofilmu Juraja Jakubiska Báthory. Scény sa točili priamo na Čachtickom hrade. Už predtým sa objavil aj v starom česko-slovenskom filme Tajomný hrad v Karpatoch a zaujal aj tvorcov slávneho amerického filmu Dračie srdce. A objavili ho aj naši ôsmaci... 

    • 27máj
        • Zelená hliadka

          V piatok 6. 5 do 2. C zavítali členovia Zelenej hliadky Aďa a Matej. Doniesli nám 2 vermikompostéry, dážďovky a kartón. Obaja vysvetlili ako založiť vermikompostér - natrhať papier, dať bioodpad a premiesať s dážďovkami. Tie sa postarajú, aby papali bioodpad a tvorili z neho kompostovú hlinu. Vermikompostér máme v triede a pravidelne ho dopĺňame a premiešavame.

    • 26máj
        • Plavecký výcvik

          V dňoch 12.5.2022 - 19.5.2022 absolvovali žiaci 4.A a 4.B triedy plavecký výcvik na mestskej plavárni v TN, kde sa naučili (príp. si zdokonalili) techniku plávania kraula a znaku, ale popritom sa stihli aj zahrať vo vode. Dňa 19.5. zakončili úspešne výcvik preplávaním plaveckého bazéna ľubovoľne zvolenou technikou.

    • 26máj
        • Plavecký výcvik

          Žiaci tretieho ročníka absolvovali pod vedením plavčíka p. Lacušku základný plavecký výcvik. Mnohí sa naučili plávať, či zdokonaliť kraul, no i nebáť sa vody. Na poslednej hodine si schuti zaskákali do vody a dostali aj mokré diplomy.

    • 23máj
        • Projekt DSZ Vážky

          Slávnostné ukončenie projektu Zpívaní, je to, co máme společné, koncertom v Zlíne

          Dňa 2. mája 2022 sa vďaka projektu Zpívání je to, co máme společné, konal veľký koncert v slávnostnej sále Kongresového centra v Zlíne. Vystupovali sme na ňom s naším Detským speváckym zborom Vážky spolu s ďalšími tromi zbormi zo ZŠ Zlín – Malenovice, a to s prípravným speváckym zborom, Čamlíkmi a Carminou bonou. Koncert sa začínal o 18 hodine, takže po príchode Zlína sme ešte mali chvíľu voľno a potom generálku. Okrem vystúpení speváckych zborov sme videli aj veľa pekných a zábavných vystúpení žiakov ZŠ Zlín-Malenovice, ktoré boli spestrením slávnostného večera a každé z nich sme podporili potleskom. No potlesk nechýbal ani v závere nášho vystúpenia, na ktoré sme usilovne trénovali a ktoré sme, podľa pani učiteľky Kaliňákovej, našej dirigentky, zvládli veľmi dobre, aj napriek tomu, že začať cvičiť po dvoch rokoch covidovej odmlky sme mohli až od konca marca. Čerešničkou celého večera bol krst spoločného CD všetkých troch speváckych zborov, na ktorom nechýbal ani náš pán riaditeľ Mgr.Michal Galko a vedúca odboru školstva mesta Trenčín, p. Ing.Ľubica Horňáčková, ktorí nás do Zlína prišli podporiť spolu s niektorými rodičmi a starými rodičmi. Na úplný záver sme zaspievali 2 spoločné piesne Den je sluneční a Hádej. Ďalší deň nás čakal tiež pekný a zaujímavý program: navštívili sme najvyššiu, 22 poschodovú, budovu Baťovho inštitútu s krásnym výhľadom na mesto a boli sme aj v ZOO v Lešnej.. Sme radi, že sme mohli byť súčasťou tohto medzinárodného projektu a reprezentovať nielen našu školu, ale aj mesto Trenčín a Slovenskú republiku.

          Do fotogalérie bol pridaný nový album Projekt DSZ Vážky.

    • 19máj
    • 19máj
        • Atletika - 4-boj OK

          Dňa 10.5.2022 sa uskutočnila súťaž okresného kola žiakov v atletickom 4 - boji. Našu školu reprezentovali: Sebastain Belaj 7.A, Lukáš Zavřel 7.C, Jakub Lesaj 6.B a Jakub Švajda 7.C - ktorý získal bronzovú medailu v šprinte na 60 m.  V celkovom poradi družstiev sa umiestnili na krásnom 3. mieste.

          Medzi žiačkami našu školu reprezentovali : Zuzana Kuchťákova 7.B, Valentína Cheevers 7.C, Liana Bedačová 7.B a Vanesa Račková 7.B. Valentína Cheevers získala dve medaily. V skoku do diaľky a hode kriketkou. Celkovo v 4.boji obsadila krásne 3. miesto spomedzi 30 žiačok.

          B L A H O Ž E L Á M E !

    • 19máj
    • 19máj
    • 13máj
    • 13máj