• 05okt
        • Noc výskumníkov

          Tento rok sa konal už 17. ročník Festivalu vedy "Európska noc výskumníkov" v Bratislave, ktorého sme sa opäť zúčastnili . Naši siedmaci začali svoje aktivity vo V-klube , kde sa zúčastnili zaujímavej prednášky na tému: „Veľký test odolnosti voči hlúpostiam na internete“ . Že im táto téma nie je celkom ľahostajná dokázali aj svojimi výsledkami v teste , kde dvaja žiaci našej školy získali 1. a 2. miesto za čo boli odmenení vecnou cenou. Po presune do Starej tržnice si mali možnosť pozrieť prezentáciu vedeckých stánkov so zameraním na šetrenie a ochranu vody. Druhou nosnou témou podujatia bola úloha umelej inteligencie pri napredovaní ľudstva.  Cieľom podujatia bola popularizácia vedy a techniky. Prostredníctvom pokusov a interaktívnych ukážok žiaci zistili, že za všetkými javmi okolo nás a dejmi v prírode sú vedecké vysvetlenia a princípy. 

    • 02okt
        • Európsky deň jazykov 2023

           

          Každoročne sa koná  Európsky deň jazykov 26. septembra . Aj na našej škole pri tejto príležitosti sme sa rozhodli usporiadať aktivity, pri ktorých sme upozornili na dôležitosť učenia jazykov. Zároveň sme chceli podporiť rozvoj viacjazyčnosti a poukázať na jazykovú a kultúrnu rozmanitosť. Žiaci na hodinách anglického, nemeckého i ruského jazyka sa zapojili do zaujímavých aktivít, v ktorých si vypočuli zvukové nahrávky európskych jazykov, naučili sa jednoduché pozdravy, frázy, ktoré predniesli   v hranom detskom "Európskom parlamente",  tvorili krátke texty v európskych jazykoch a prezentovali ich rôznymi formami.

          Všetkým, ktorí sa zúčastnili aktivít, patrí poďakovanie.

    • 27sep
        • Vyhodnotenie zbierky Biela pastelka

          V dňoch 21. a 22.9.2023 sa nám v rámci zbierky Biela pastelka podarilo spoločne vyzbierať krásnu sumu 384,26 €. Veľké ďakujem patrí deťom, ich rodičom a zamestnancom školy, ktorí sa do zbierky dobrovoľne zapojili a tiež našim dobrovoľníkom – Miške Studienkovej a Sebastianovi Didier Belajovi z 9.A, Jakubovi Mihokovi a Jakubovi Švajdovi z 9.C, ktorí sa spolupodieľali na realizácii tejto zbierky.

    • 25sep
        • WORLD CLEANUP DAY

          V rámci medzinárodnej iniciatívy za čistejšie okolie pod názvom Upracme svet, upracme Slovensko sa naši žiaci spolu s učiteľmi geografie a biológie zapojili do "WORLD CLEANUP DAY" a s radosťou sa pustili do čistenia okolia školy a detského ihriska v jej blízkosti. 

    • 19sep
        • CR Rallye 2023

          Ak nevieš čo v sobotu doobeda s voľným časom, tak príď na turistickú akciu CR Rallye. Akcia je určená najmä pre deti v sprievode rodičov alebo učiteľov a mladých ľudí. Za prejdenie trasy ťa čaká odmena: langoš + kofola.

    • 17sep
        • BIELA PASTELKA

          V piatok 22. septembra 2023 sa uskutoční celoslovenská verejná zbierka BIELA PASTELKA, ktorej cieľom je získať finančné prostriedky na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Aj v tomto školskom roku sa naša škola do zbierky aktívne zapojí. Zakúpením bielej pastelky za symbolické 1€ v dňoch 21. a 22. septembra 2023 môžu rodičia dobrovoľne prostredníctvom svojich detí prispieť do pokladničky našich dobrovoľníkov a pomôcť tak niekomu zmeniť život k lepšiemu.
          Viac informácii môžete nájsť na: www.bielapastelka.sk

    • 17sep
        • CHOREOFACTORY

          V utorok 5.9. tanečná skupina CHOREOFACTORY svojím vystúpením spestrila vyučovanie žiakom 1.stupňa. Počas vystúpenia sa deti naučili rôzne tanečné variacie v štýle hip-hop. Za svoju snahu a predvedený výkon boli malí tanečníci odmenení a kto bude mať chuť sa naučiť nové choreografie, môže sa stať členom tanečnej skupiny.

    • 06sep
        • Poplatok za ŠKD v roku 2023

          Na základe všeobecne záväzného nariadenia č. 2/2023, ktorým sa ktorým sa mení a dopĺňa všeobecne záväzné nariadenie č. 35/2019, ktorým sa určuje výška mesačného príspevku na čiastočnú úhradu nákladov spojených s činnosťou škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Trenčín sa určuje výška mesačného príspevku na čiastočnú úhradu nákladov v školskom klube detí v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Trenčín od 1. apríla 2023 nasledovne:

          - sumou 15,00 € mesačne 

          - ak školský klub detí navštevuje viac detí z tej istej rodiny (deti toho istého zákonného zástupcu), príspevok na čiastočnú úhradu  nákladov spojených s činnosťou školského klubu detí je na každé ďalšie dieťa znížený na 10 € /príspevok 15€ sa platí za najmladšie dieťa/.

           

          Spôsob platby:

          poplatok za obdobie september 2023  -  december 2023 v sume 60,00 €/znížený 40€

           

          poplatok môžete uhradiť na 2 splátky:  

          1. splátku v sume:    30 € / znížený 20€      do 15.09.2023                                                                   

          2. splátku v sume:   30 € / znížený 20€       do 15.10.2023

           alebo celú sumu:    60 € / znížený 40€       do 15.09.2023

           

          bankové spojenie  - IBAN: SK72 7500 0000 0040 1647 4452, do správy pre prijímateľa uveďte meno a priezvisko dieťaťa a triedu.

          Neplaťte poplatky za kalendárny rok 2024!

    • 06sep
    • 30aug
        • Oznam pre stravníkov ŠJ

          Platby pre stravu v školskom roku 2023/2024

          I.stupeň – (1,70+0,40)*20= 42,- €/1 mesiacžiaci bez dotácie

          I.stupeň – 0,40*20= 8,- €/1 mesiac → žiaci s dotáciou

          II.stupeň – (1,90+0,40)*20= 46,- €/1 mesiacžiaci bez dotácie

          II.stupeň – 0,40*20= 8,- €/1 mesiac → žiaci s dotáciou

          POZOR: Dotácia je priznaná žiakovi len vtedy, ak sa zúčastní výchovno-vzdelávacieho procesu minimálne jednu vyučovaciu hodinu a musí si odobrať obed. V prípade čo i len jednej nesplnenej podmienky, nie je nárok na dotáciu, zákonný zástupca hradí stravu v plnej výške.

          Stravu je potrebné uhradiť na IBAN SK75 7500 0000 0040 1647 4495

    • 28jún
        • Vážky oslávili Svetový deň hudby svojím koncertom

          Dňa 21.6.2023 sa uskutočnil koncert nášho Detského speváckeho zboru Vážky. V tomto školskom roku bol krásnym ukončením práce všetkých zboristov, klaviristiek, a samozrejme pani dirigentky a jej organizačného tímu. Všetci neúnavne pracovali po celý školský rok, aby aspoň takto 2x do roka spríjemnili rodičom, starým rodičom a svojim priaznivcom nielen prvý letný deň, ale aj Svetový deň hudby. Koncert sa uskutočnil už tradične v Evanjelickom kostole v Trenčíne. Koncert bol prierezom hudbou mnohých krajín sveta, a tak mali poslucháči možnosť počuť piesne nielen v slovenčine, ale aj v češtine, francúzštine, angličtine, arménčine, japončine, hebrejčine i v kozáckej ruštine. Koncertom sa zbor a dirigentka zboru, p.Kaliňáková, rozlúčila s odchádzajúcimi členkami zboru i klaviristkou zboru, Veronikou Chovancovou. Spevácky zbor takto preniesol kúsok svojej radosti zo spevu na všetkých poslucháčov, čoho dôkazom bolo dvakrát standing ovation s dvoma hudobnými prídavkami. Veríme, že sa koncert všetkým páčil a opäť sa budeme tešiť na ďalšie koncerty v budúcom školskom roku.

          Do fotogalérie bol pridaný nový album Koncert Vážky.

    • 26jún
        • EKO tvorenie v 2.C

          Všimli ste si ten papierový neporiadok okolo košov v našich triedach každý deň? Nie je škoda tých stromov, či priam celých lesov ? Žiaci 2.C sa s tým rozhodli niečo urobiť. Prijali VÝZVU pani učiteľky, že prestanú míňať papier a budú jeden mesiac používať prevažne látkové vreckovky. Okrem toho sme na utieranie rúk začali opäť používať staré dobré uteráčiky. Vreckovky sme si kúpili v galantérii a ďalšie si deti dotvorili v ŠK. Pani učiteľka ušila z bielej látky vreckovky a žiaci si ich vyzdobili technikou obtláčania. Určite mnoho z vás vie, ako sa vyrába recyklovaný papier. My sme si túto techniku vyskúšali tiež. Deti s pani vychovávateľkou potrhali starý použitý papier, namočili ho do vody a na druhý deň sme mohli tvoriť. Z vyrobeného, hotového recyklovaného papiera si deti vytvorili záložky do kníh. Deti boli tvorením nadšené a na svoje výrobky i patrične hrdé. Nie je to nič nové, ale aspoň takýmito malými krôčikmi pomôžeme trošičku prírode. Naučíme žiakov prevziať zodpovednosť za udržiavanie čistoty na verejnosti a nebudeme vytvárať zbytočný odpad.

    • 13jún
    • 13jún
        • MDD

          Tohtoročný MDD bol v našom ŠKD opäť raz nezabudnuteľný. Pre deti bol pripravený niekoľkodňový program plný zábavy, hier, súťaží a zaujímavých aktivít. Vo štvrtok a piatok si tretiaci a štvrtáci najprv spoločne užili zmrzlinu a splnili pripravené úlohy na školskom dvore. Ponamáhali si hlavičky v logických úlohách, poskladali puzzle, naučili sa pozdravy v niekoľkých jazykoch a zabavili sa pri netradičných pohybových aktivitách. Po víkende sa k nim pridali aj prváci a druháci a všetci spoločne zbierali body za absolvovanie desiatich stanovíšť, ktoré si pre nich pripravili pani vychovávateľky spolu so športovými ambasádormi. Celé popoludnie tak deti strávili skákaním vo vreci, triafaním plechoviek, prekážkovou dráhou a ďalšími zábavnými úlohami. V závere bola pre každého pripravená sladká odmena.

    • 09jún
        • Geografické projekty

          Svet sa zmenšuje, vzdialenosti sa skracujú a dnešné deti vedia o cudzích krajinách oveľa viac, ako kedysi. A čo náhodou nevedia, to si vedia rýchlo nájsť na internete alebo v literatúre. A radi sa o svoje poznatky podelia aj so spolužiakmi i ďalšími ľuďmi. Aby to bolo ešte zaujímavejšie, rozhodli sa žiaci piateho, šiesteho a deviateho ročníka vytvoriť zaujímavé a výtvarne hodnotné projekty o mnohých častiach sveta. Od Antarktídy cez Ameriku, Afriku, Áziu až po Európu... Vytvarovali známe stavby, vymodelovali typické zákutia jednotlivých krajín a doplnili to o zaujímavé a pútavé čítanie. Že by ste to chceli vidieť? Nie je problém! Po výstavke v škole putovali projekty do OC Laugarício, kde si ich môže pozrieť každý návštevník od 5.6. do 15. 6. 2023. Určite nepremeškajte príležitosť pozrieť si, aké šikovné deti sú na našej škole!

    • 06jún
        • Galérkovo v 4.C

          V piatok 26.5.2023 sa žiaci zo 4.C naučili v Galérii M. A. Bazovského v dekódovať šifry ukryté maliarom v obrazoch, videli výstavu maturitných prác študentov umeleckej školy a prezreli si aj výstavu fotografií Richarda Mullera. V galérkove si vyskúšali novou technikou, ktorú videli na výstave, vyrobiť svoje vlastné umelecké diela.

    • 06jún
        • Dejepisná exkurzia

          So siedmakmi sme sa aj tento rok vybrali spoznávať krásy a zákutia historického centra Bratislavy. Počasie nám moc neprialo. Napriek tomu sme zvládli celý naplánovaný program. Vláčik Prešporáčik nás odviezol až na hrad. Po vystúpení z vláčika na Hviezdoslavovom námestí sme si so žiakmi spravili komentovanú prehliadku historického centra Bratislavy. Občerstvenie sme vybavili v nákupnom centre Eurovea. Môžeme skonštatovať, že každý si prišiel na svoje.

    • 06jún
        • Projekt "Láska kvitne v každom veku"

          V mesiaci Máj sa deti našej školy zapojili do výzvy " Láska kvitne v každom veku", ktorou chceli potešiť seniorov v Domove opatrovateľskej služby.  Žiaci pod vedením pani učiteliek a pani vychovávateliek vyrobili milé pohľadnice a darčeky plné kvetov a lásky . Všetko dozdobili pekným venovaním, ktoré určite poteší každú babičku aj deduška. Láska patrí k životu v každom veku, preto rozdávajme a nechajme ju kvitnúť v každom z nás.

    • 04jún
        • REVOLUTION TRAIN

          4. mája 2023 v Trenčíne na jeden deň zastavil protidrogový vlak a my sme boli pri tom! V interiéri vlakovej súpravy REVOLUTION TRAIN prešli naši žiaci 5D projekciou, ktorá im ukázala hrozby závislosti na návykových látkach a viedla ich k zamysleniu o hodnote ľudského zdravia a života. V priebehu 90 minút sa žiaci mohli na vlastné oči presvedčiť, čo dokáže droga urobiť s ľudským životom. Celý interaktívny program je zacielený na ľudské zmysly a je využívaný ako unikátny vzdelávací nástroj k zvýšeniu funkčnej protidrogovej prevencie detí a mládeže. Pre žiakov i zúčastnených zamestnancov školy to bol nezabudnuteľný zážitok.

    • 04jún
        • Detská policajná akadémia

          Detská policajná akadémia je preventívny projekt zameraný na prevenciu kriminality a predchádzanie inej protispoločenskej činnosti a sociálno-patologických javov i výchova k zodpovednosti za vlastné správanie a konanie. Projekt poskytuje deťom rady, ako sa nestať obeťou trestného činu, ako zvládať určité záťažové situácie i kam sa obrátiť v prípade potreby pomoci. Piatimi vybranými témami – Zoznámte sa s našou políciou, Bezpečne na internete, Každý je iný, Na ceste nie si sám a Stop násiliu! – žiakov šiestych ročníkov v priebehu mesiacov december 2022 až máj 2023 sprevádzali policajti Oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ v Trenčíne kpt. Mgr. Ingrid Krajčíková, kpt. Mgr. Martin Jánošík a npor. Ing. Michal Báž.