• 18dec
        • Zdobenie stromčeka

          Tradičný duch vianočných sviatkov zavládol aj v našej škole. Žiaci 1.-5 .oddelenia ŠĶD sa s veľkou chuťou pustili do vytvárania vianočných ozdôb a zdobenia vianočného stromčeka v priestoroch školy. A tak aj u nás všetko dýchalo vianočnou atmosférou.

    • 05dec
        • Participatívny rozpočet - kampaň

          V tomto školskom roku na našej škole prebieha participatívny rozpočet. V skratke to znamená, že škola dostala od mesta Trenčín 1000 €. Ich použitie závisí na žiakoch našej školy. Do finále sa dostali tri projekty, z ktorých si môžete vybrať jeden za ktorý zahlasujete (bližšie informácie k hlasovaniu dostanete v najbližších dňoch cez edupage). Zrealizované budú dva projekty, ktoré dostanú najviac vašich hlasov.

          Projekt č.1: Pingpongový stôl na chodbu na druhom poschodí

          Projekt č.2: Hračky do školského klubu a tri futbalové lopty na telesnú výchovu

          Projekt č.3: Relaxačný kútik na 1. poschodí

    • 12dec
    • 05dec
        • Tvorivé dielne v Galérii

          Posledný novembrový deň žiaci zo 4.C tvorili v Galérii M.A.Bazovského. Najskôr si prezreli výstavu fotografií L.Kobzu a textilné tapisérie od Milady Ždrnja, ktoré boli veľmi inšpirujúce. Po občerstvení sa deti pustili do vlastného tvorenia pod vedením tety Moniky . Práce sa vydarili a sú vystavené v triede.

    • 05dec
    • 05dec
        • Medové Vianoce

          Koncom novembra do tried 4. C a 3. A zavítali včelári , a vďaka nim deti zažili už prvú atmosféru Vianoc - medové Vianoce. Od pani včelárky, ktorá veľmi pútavo rozprávala, sa deti dozvedeli zaujímavosti o živote včiel, o práci včelára, prečo je dôležité opeľovanie rastlín, a čo sa stane, keď už včely nebudú. Deti si prezreli rôzne pomôcky, ktoré včelári používajú, ochutnali med s oblátkou, vyrobili si sviečku zo včelieho vosku a vlastnoručne si ozdobili napečené medovníčky.

    • 05dec
        • Správne na ceste

          20. novembra 2023 nám policajti Martin a Inka z KR PZ v Trenčíne prišli predstaviť projekt „Správne na ceste“. Ide o nový preventívny program určený žiakom I. stupňa základnej školy a deti MŠ, ktorého cieľom je hravou formou oboznámiť žiakov s pravidlami cestnej premávky a znižovať nehodovosť detí ako jej účastníkov. Žiaci 3.A triedy sa tak mali možnosť zoznámiť s dopravným policajtom Samuelom, ktorý preveril vedomosti žiakov v danej
          problematike formou obrázkového kvízu. Po jeho úspešnom absolvovaní všetci žiaci získali ozajstný preukaz pre chodcov.

    • 30nov
        • O PUTOVNÝ POHÁR CVČ

          Aj v tomto školskom roku majú oddelenia ŠKD možnosť zapojiť sa už do 4. ročníka celoročnej súťaže „O putovný pohár CVČ“, ktorá je zameraná na všestrannosť a tímovú spoluprácu triednych kolektívov v duchu fair play. Podmienkou účasti je splnenie 8 úloh, ktoré sú postupne zverejňované na webovej stránke CVČ. Prvé dve úlohy boli pre deti zo siedmeho oddelenia kreatívnou výzvou. Jej výsledkom je koláž s názvom Rozprávková cesta
          školským rokom a Noviny ŠKD.

    • 30nov
        • Timravina studnička

          Dňa 24.novembra 2023 sa žiačka 4.B Alexandra Brlejová žúčastnila celoslovenského kola súťaže v umeleckom prednese pôvodnej slovenskej prózy pod názvom Timravina Studnička. Úspešne reprezentovala našu školu a vyhrala 1.miesto

    • 26nov
        • Predchádzanie vzniku odpadu - beseda

          Dňa 20.11. sa tretiaci a štvrtáci zúčastnili výchovného programu zameraného na  predchádzanie vzniku odpadu a možnosti kompostovania. V rámci hodín prvouka,prírodoveda a aj na iných predmetoch sa učíme o vzniku odpadu, deti majú rozsiahle vedomosti. Na stretnutí mali možnosť pod vedením lektorky zážitkovou formou triediť odpad, poznať rôzne finty ako rozlíšiť sklo, plast, papier, ako ich správne separovať. Rozprávali sme sa aj možnosti kompostovania, ako vzniká kompost a na čo sa využíva. Deti sa aktívne zapájali, pretože táto téma sa dotýka detí a ich rodín, nás všetkých.

    • 23nov
        • Plávanie štvrtákov

          Žiaci štvrtých ročníkov od 3. novembra absolvovali 10 - dňový základný plavecký výcvik na plavárni ZŠ Novomeského.  Hoci mnohí vedeli svojim spôsobom plávať, cieľom bolo naučiť sa správne dýchať a vedieť plavecký štýl kraul. Deti pod vedením trénera p. Lacušku trénovali a zdokonaľovali svoje plavecké umenie. Každý deň sa naučili niečo nové. Posledný deň boli záverečné testy, na ktorom  deti zaplávali kraulom 4 a viac dĺžok bazéna.

    • 23nov
        • Galérkovo

          Žiaci 3.C sa v utorok 14.11.2023 zúčastnili výstavy v Galérii M. A. Bazovského. Sprievodkyňa pútavo oboznámila našich tretiakov s dielami umelcov, ktorí svoje diela v galérii prezentovali: Ladislav Kobza, Dominik Monček a Milada Ždrnja. Každý autor zaujal žiakov svojou tvorbou, ale najviac upútala žiakov unikátna textilná tvorba Milady Ždnja - Snivé snovanie. Základom jej tvorby  sú prírodné materiály, ako ľanové plátna, vlna, konopné vlákna a povrazy, s pomocou ktorých zatkáva do svojich diel rôzne zozbierané prírodniny, kamienky, pierka, vetvičky, lístie, plody rastlín a stromov. Jej diela boli inšpiráciou na výtvarné dielničky, ktoré nasledovali po výstave. Deti si hravou formou vyskúšali rôzne umelecké techniky, nebáli sa experimentovať s farbami, použiť rôzny ponúknutý materiál na svoje dielo. Práca sa im vydarila a na záver nadšene hodnotili svoje práce.

    • 13nov
        • Plavecký výcvik

          Od 16.11. do 27.11. žiaci 3. ročníkov absolvovali základný plavecký výcvik. Konal sa v priestoroch ZŠ Novomeského  pod vedením inštruktora plávania. Cieľom výcviku bolo zvládnuť hravou formou adaptáciu vo vode, prostredníctvom hier odstrániť strach z vody a samozrejme, naučiť sa základné plavecké zručnosti – splývanie, dýchanie, ponáranie, správnu techniku plaveckého štýlu kraul. Deti každým dňom zlepšovali svoje plavecké zručnosti. Každý sa snažil a robil pokroky vlastným tempom.Najdôležitejšia bola radosť detí z pobytu vo vode, čo bolo na ich tvárach aj vidieť.

           Celý plavecký kurz vyvrcholil súťažou, kde mali žiaci za úlohu preplávať dĺžku bazéna viackrát.Žiaci boli disciplinovaní, snaživí a každý urobil veľa práce. Na konci plaveckého výcviku každý získal "mokré vysvedčenie" a malú odmenu.

    • 13nov
        • Labutie jazero

          Rozletené krídla labutí, ktoré tancujú na hladine tajomného jazera a romantická hudba zaznievajúca v pozadí... To všetko sme zažili v sobotu 4.11.2023, keď sme sa vybrali na výlet, ktorý zorganizovala p.uč.Kaliňáková, do Slovenského národného divadla, aby sme videli baletné predstavenie Labutie jazero od P.I.Čajkovského. Bol to pre nás, žiakov 8.a 9.ročníka Základnej školy Dlhé Hony v Trenčíne, obrovský zážitok. Už len cesta autobusom do hlavného mesta nás nadchla. Mnohí z nás tam boli prvýkrát, a tak sme obdivovali vysoké budovy, ruch ulíc a zvláštnu atmosféru, ktorú nám Bratislava ponúkala. Po príchode do Slovenského národného divadla sme sa cítili ako malí diváci vo veľkom divadle. Keď sa scéna zahalila do tmy a začala hrať očarujúca hudba, naše oči sa upreli na vypracované telá tanečníc v úžasných labutích kostýmoch. Ich pohyby boli očarujúce a pôvabné a všetci sme boli pohltení do ich sveta. Boli sme ohromení ich oddanosťou a vášňou pre umenie. Sme vďační, že sme mali príležitosť takúto udalosť zažiť. Táto skúsenosť nás inšpirovala a dala
          nám hlbší pohľad do sveta umenia a kultúry. 

          Nina Kőrősová, 9.C

    • 06nov
        • To je zákon, kamoš!

          Ide o nadväzujúci preventívny program, ktorý sa realizuje s časovým odstupom so žiakmi po návšteve Protidrogového vlaku (REVOLUTION TRAIN). Našich žiakov v škole navštívil preventista KR PZ v Trenčíne, ktorý so žiakmi nadviazal na vlakový príbeh. Zaujímavosťou je, že žiaci tento príbeh sledovali z novej perspektívy policajných tímov a v rámci súťaženia jednotlivých „policajných skupín“ sa dozvedeli viac o okolnostiach vzniku drogovej závislosti, možnostiach jej liečby a rizikách trestnoprávnych následkov.

    • 06nov
        • Halloween v 1.C

          Svoje prvé učenie v strašidelných maskách si vyskúšali deti v 1.C. V triede sa objavili ježibabky, kostlivci, upír a jeho nevesta, múmia, ale aj mnoho ďalších krásnych masiek. Strašidielka vypočítali príklady od bosoriek, prečítali slová z tekvíc a prepísali slabiky, ktoré pre ne pripravili halloweenske bosoráčky.
          Nikto sa nezľakol žiadneho strašidla a žiaci si deň užili.

    • 06nov
        • Strašidelná noc

          V piatok poobede  27.10. 2023 sa začali jesenné prázdniny, ale deti z 3.A, 4.B a 4.C sa večer vrátili späť do školy. Rodičia im nabalili spacáky, karimatky, dobroty ,kostýmy, aby zažili strašidelnú noc v škole. Pedagógovia pre deti pripravili mnoho súťaží ako strašidelný labyrint, a stanovištia, na ktorých plnili viac či menej "nechutné" úlohy. Okrem toho si vyrobili aj strašidielka, sledovali krásny spln Mesiaca a vyvrcholením bolo nočné hľadanie pokladu.

    • 11okt
        • Projekt „Relaxačný kútik“

          Naša škola sa aj v tomto roku zapojila do grantovej výzvy mesta Trenčín, v rámci ktorej sme sa úspešne uchádzali o získanie dotácie na podporu aktivít v oblasti školstva, výchovy a vzdelávania. Získané finančné prostriedky boli použité na zriadenie a vybavenie relaxačného kútika na druhom poschodí, ktorý je ideálnym miestom pre žiakov na vzájomné stretávanie sa, rozhovory a oddych najmä počas prestávok medzi vyučovacím hodinami. Vďaka pozitívnemu ohlasu veríme, že sa nám podarí pre našich žiakov vytvoriť viac takýchto relaxačno-oddychových zón.
          Za finančnú podporu projektu ĎAKUJEME Mestu Trenčín a Združeniu rodičov našej školy.

           

           

           

    • 04okt
        • Oznam

          Dňa 10.10.2023 sa uskutoční celoškolské a triedne ZRŠ 

          1. stupeň - 16:00 h

          2. stupeň - 16:30 h

    • 05okt