• 13feb
        • Zápis detí do 1. ročníka

           

          Základná škola  Dlhé Hony 1,  911 01 Trenčín

           

          oznamuje, že zápis žiakov do 1. ročníka na školský rok

           

          2024/2025 sa

           

          uskutoční v dňoch: 8.- 9. apríla 2024 od 14:00 do 17:00

           

          v priestoroch školy

          Pred zápisom:

          Vyplňte elektronickú prihlášku 

          Prihlášku žiaka do 1.ročníka (v elektronickej podobe) vyplníte kliknutím na odkaz dolu pod oznamom alebo v hornom menu. Prihlášku netlačte, my ju vytlačíme a vy ju na zápise podpíšete.

          Na vami uvedenú mailovú adresu vám príde správa o zaevidovaní vašej prihlášky a potom si sami zarezervujete termín zápisu, kedy sa dostavíte s dieťaťom na zápis. V prípade, že si termín nezarezervujete sami, bude vám pridelený.

           

             Na zápis prineste so sebou:

             - občiansky preukaz 

             - rodný list dieťaťa

             - žiadosť o prijatie do školského klubu /ak máte záujem/

             - čestné vyhlásenie o súhlase druhého rodiča so zápisom /ak sa zápisu nezúčastníte obaja rodičia/

           

          Zákonní zástupcovia, ktorí nemajú možnosť vytlačiť potrebné tlačivá, vypíšu ich priamo v škole v deň zápisu.

           

          Potrebné dokumenty si môžete stiahnuť nižšie.

          Bližšie informácie: zsdhony@zsdhony.sk  

    • 12feb
        • Darujte 2% daní rodičovskému združeniu

          Milí rodičia a priatelia školy,

          opäť máte možnosť 2 %  svojich  daní zaplatených v roku 2023 darovať  tam, kam  chcete Vy. Ak chcete podporiť aktivity školy, venujte tieto  prostriedky  Združeniu rodičov  Základnej školy Dlhé Hony. Získané  prostriedky budú použité v plnej miere  na aktivity Vašich detí:  mimoškolská činnosť, príspevok na exkurzie, cestovné na súťaže, príspevok na lyžiarsky výcvik a školu v prírode, pracovné zošity, odmeny pre úspešných  žiakov a ďalšie vzdelávacie a mimoškolské aktivity. 

          Vás to nestojí nič, Vaše deti získajú veľa.  Ďakujeme za Vaše deti!                   

                                               Vaše združenie rodičov

          Stačí ak obe tieto tlačivá (Vyhlásenie spolu s Potvrdením) doručíte do 30. apríla 2024 na daňový úrad podľa Vášho bydliska alebo triednemu učiteľovi vášho dieťaťa.

          Viac informácií ako postupovať nájdete v hornom menu "2% daní"

    • 26mar
    • 26mar
    • 25mar
    • 21mar
        • Výsledok vianočnej burzy

          Pár dní pred Vianocami sa na našej škole konala burza. Žiaci sa rozhodli, že vyzbierané peniaze budú použité na pomoc Trenčianskemu útulku. Vo štvrtok 7. marca prišla p. Ožvaldová z Trenčianskeho útulku do našej školy a my sme jej mohli odovzdať nakúpené veci na pomoc útulku. Jednu vyučovaciu hodinu strávili žiaci zo žiackej rady diskusiou s p. Ožvaldovou. Podľa toho, čo sme sa dozvedeli, vieme, že naša pomoc putuje na správne miesto.

    • 18mar
        • Veľkonočná výzdoba

          Veľkonočné sviatky sa nezadržateľne blížia a prípravy na ne sú u nás už v plnom prúde. Svedčí o tom aj výzdoba spoločných priestorov a tematické nástenky, ktoré pripravili naše deti v rámci veľkonočných tvorivých dielničiek v ŠKD.

    • 21mar
        • Vojenská dychová hudba

          Začiatkom marca sa štvrtáci zúčastnili koncertu v ODE. Hrala Vojenská dychová hudba z Banskej Bystrice. Vypočuli sme si rôzne hudobné žánre, od ľudových piesní až po súčasné moderné piesne. Najväčší úspech zožali filmvé melódie. Vôbec sa nechcelo veriť, že všetka hudba bola v podaní dychových nástrojov. Koncert oživili aj piesne speváčky Barborky , ktorá zaspievala ľudovú pieseň Červené jabĺčko a Vyznanie od Mariky Gombitovej. Zároveň nám hudobníci predviedli samotné nástroje, aby sme ich poznali. Deti boli naozaj prekvapené, že dychový orchester dokáže zahrať naozaj všetko.

    • 21mar
        • Divadelné predstavenie Aladin

          V piatok 15.3. sa štvrtáci zo 4.B a 4.C vybrali na divadelné predstavenie Aladin do Nitry. Veľmi zaujímavé spracovanie tejto rozprávky všetkých zaujalo. Slová hercov sa striedali s nádherným spevom, kostýmy boli zaujímavo navrhnuté, aj celá výprava bola čarovná. Po skončení predstavenia každý odchádzal spokojný a ešte dlho po ceste domov si deti rozprávali o zážitkoch.

    • 18mar
        • Tvorivé dielne

          Dňa 14. marca boli žiaci 3.B triedy na Tvorivých dielňach v galérii M. A. Bazovského. Deti si ako prvú prezreli reprezentatívnu výstavu, ktorú galéria pripravila pri príležitosti 55. výročia svojho založenia (1969) pod názvom Skupina Mikuláša Galandu a Bohuš Záboj Kuľhavý. Zbierka Skupiny Mikuláša Galandu patrí medzi najkvalitnejšie na Slovensku a deti tak mali možnosť pozrieť si okolo 100 diel z pozoruhodnej, 55 rokov starostlivo budovanej umeleckej zbierky v galérii. Potom si pod vedením pani Moniky zasúťažili, pričom k obrazom, ktoré dostali na papieroch hľadali po galérii originály a priradili k nim ich autorov. Po tejto aktivite prešli do dielní, kde vytvárali svoje diela pomocou rudky, lepidla, krupice, vodových farieb a kriedových farbičiek. Deti sa veľmi snažili, práca ich bavila o čom svedčia aj ich podarené výtvory. Ďakujeme a budeme sa tešiť aj nabudúce.

    • 12mar
        • Na krídlach spievajúcich Vážok

                   Dňa 8.3. 2024 sa náš Detský spevácky zbor Vážky zúčastnil krajského kola súťaže detských a mládežníckych speváckych zborov Mládež spieva. Súťaž sa uskutočňuje každé dva roky a po kratšej prestávke, ktorú priniesla covidová epidémia sme mali tú česť opäť byť jej súčasťou. Tohto roku sa krajské kolo konalo v Považskej Bystrici v kine Mier a stretlo sa na nej až šesť zborov z nášho kraja. Odbornú porotu tvorili PaedDr. Alfonz Poliak, PaedDr. Mgr.art. Katarína Koreňová a Mgr.art. Veronika Veverková ArtD. Celú akciu organizovalo Považské osvetové stredisko pod zášitou Národného osvetového centra v Bratislave, vyhlasovateľa a odborného garanta súťaže, vďaka ktorému sa podujatie mohlo uskutočniť. DSZ Vážky sem pricestoval z Trenčína, kde pôsobí na ZŠ Dlhé Hony. Jeho vedúcou a dirigentkou je PaedDr. Miroslava Kaliňáková, za klavírny sprievod zbor vďačí Márii Chovancovej. Nemenej veľká vďaka patrí však aj flautistke Dorotke Gavendovej a perkusiovému sprievodu. Celkovo zbor navštevuje 39 detí. Tento deň bol pre všetkých jedinečným zážitkom, keďže až 34 detí spievalo na súťaži po prvý raz. Ťažko povedať, či v nás víťazilo nadšenie či obavy, no pri skladaní zborovej hymny na chodbách pred súťažou, v nás ostala len čistá radosť zo spevu, pre ktorú sme sa dostali až sem. A hoci pri počúvaní ostatných zborov nami lomcovala neistota, na javisku sme si všetky skladby veľmi užili. Súťaž napokon poctil svojou návštevou aj DPS Mibidizo z Valašského Meziřičí, ktorý sa nám postaral o krásny umelecký program plný zaujímavých skladieb. Naše vzrušenie z očakávaného vyhodnotenia ale neprestávalo ,no napokon sme sa predsa len dočkali. Nášmu zboru sa aj napriek konkurencii podarilo získať už po štvrtýkrát od svojho vzniku 1.miesto v zlatom pásme s pochvalou poroty s priamym postupom do celoštátneho kola. Okrem toho sme od poroty dostali  Cenu za dramaturgiu nášho súťažného vystúpenia a taktiež Cenu za umelecké stvárnenie skladby Vrany v meste. Bolo že to radosti! Celú cestu v autobuse panovala veselá nálada. Veru, už sa nesmierne tešíme na celoštátne kolo, ktoré sa uskutoční 10.-12.5. 2024 v Prievidzi. Už aby to bolo! Jedno je ale isté. Vážky si na svojich krídlach z Považskej Bystrice neodniesli iba diplomy, ale najmä skvelý pocit a krásne spomienky, na ktoré sa len tak ľahko nezabúda. 

                                                                                                                                     Tatiana Krajčovičová, členka zboru

           

    • 05mar
        • Okresné kolo v bedmintone

          1.3.2024 sa naše žiačky Júlia Vojtišková - 7.B, Simona Talčiková - 7.C a Ela Eliašková - 9.A zúčastnili okresného kola žiačok v bedmintone. Bez straty setu vyhrali celý turnaj a postúpili na krajské kolo.

          Ďakujeme za vynikajúcu reprezentáciu našej školy.

    • 05mar
    • 03mar
    • 13feb
    • 13feb
    • 13feb
    • 08feb
    • 28jan
        • Projekty z geografie

          Vybrané typy krajín našej Zeme bola projektová a skupinová úloha pre žiakov 7. ročníka z Geografie. Výstavu prác, ktoré sa museli zmestiť do rozmerov krabice od topánok, si môžete pozrieť v priestoroch školy do konca februára.

    • 28jan