• 13jún
        • Oznam ŠJ

          Z dôvodu ukončenia školského roka, Vás žiadam o ukončenie odhlasovania stravy do 24.06.2022. V prípade choroby dieťaťa si môžete prevziať obed v čistých nádobách, ktoré si donesiete so sebou.

          Za pochopenie ďakujem

          Bušová – vedúca ŠJ

    • 24jún
        • Geografické projekty

          Žiaci II. stupňa, ktorí sa zaujímajú o geografiu, sa zapojili do dobrovoľnej tvorby projektov. Keďže v jednotlivých ročníkoch sa učia o rôznych častiach sveta, vybrali si krajinu, o ktorej počuli na geografii. Pracovali po skupinách (výnimočne aj jednotlivci) a najskôr sa zamerali na zisťovanie zaujímavých faktov o vybraných štátoch. Tieto potom spracovali do „knižnej“ podoby. Ich „bedeckre“ obsahovali okrem základných údajov hlavne informácie o turisticky zaujímavých miestach, ako aj o jedinečnostiach a zaujímavostiach z oblasti geografie, politiky, kultúry, atď. Ďalšou časťou ich projektu bolo vytvorenie priestorového objektu, ktorý je typický pre vybratú krajinu alebo objekt, ktorý ich pri štúdiu najviac zaujal. Práve tieto objekty sa najviac páčili spolužiakom, lebo sú naozaj veľmi vydarené. Posúdiť to môžete sami, ak navštívite výstavu prác v OC Laugarício. Výstava je tam od 6.6.2022 do 26.6.2022. Tak sa poponáhľajte, aby ste to ešte stihli. Stojí to za to! 

    • 24jún
        • Prvácke včeličky

          Zhodiť roj včiel a chytiť ho do rojáčika nie je ľahká úloha ani pre skúseného včelára, ale žiaci z 1. C
          zvládli túto úlohu na jednotku. Samozrejme, pasovali sa i s ďalšími úlohami. Nosili vodu pre včeličky, plnili plást, vytvorili dlhý chodník z kvetov, tancovali včelí tanec, skladali včelu z lega. Dokázali, že poznajú kvety a potrápili si svoje hlavičky v teste o včelách. Na záver zasadili pre včely kvety a postavili im domček. Po súťaži čakala deti sladká odmena – ochutnávka medu, medovníková včela a iné dobroty.
          Naším cieľom bolo nielen si trošku zasúťažiť, ale odniesť si aj užitočné informácie o tomto vzácnom
          tvorovi. Všetci prítomní zažili krásne odpoludnie, ale najdôležitejšie je, že žiaci si budú pamätať, že včielka ako spoločenský hmyz je darkyňa života na Zemi.

    • 22jún
        • Tvorivé dielne 1.B

          Dňa 16.júna boli žiaci 1.B triedy na Tvorivých dielňach v galérii M. A. Bazovského. Ako prvú si pozreli výstavu TOTO! je Kabinet ilustrácie XVIII. — Ferdinanda Hložníka, v ktorej sa zoznámili so šlabikárom, z ktorého sa učili ešte ich starí rodiča. Ďalej si pozreli diela výtvarnej umelkyne Jany Bednárovej, ktoré portrétujú jedinečnú atmosféru pralesa v severovýchodnej časti Indie, kde autorka dlhodobo žije. Deti si pozreli aj dokument, v ktorom si mohli pozrieť ako tieto plenérové obrazy maľovala uprostred divokej prírody. Potom prešli do ateliéru, kde dostali materiál na kreslenie. Podľa svojej fantázie mali nakresliť obrazy, ktoré zobrazujú život v pralese. Deťom sa výstava a tvorivé dielne páčili.

    • 21jún
        • Joga pre deti

          Dńa 10.6.2022 sa realizovala pre žiakov 5.B triedy zaujímavá športová akcia pod názvom Joga pre deti. Pre žiakov bola vytvorená príjemná pozitívna atmosféra, ktorá podnecovala žiakov k inovatívnej forme cvičenia. Prostredníctvom tohto cvičenia sme sa snažili motivovať žiakov k pohybovej aktivite a zároveň ich povzbudiť k posilňovaniu a správnemu držaniu tela. V rámci tejto aktivity sme sa snažili vytvárť symbiózu tela a duše, ktorá by bola správnym postupom k odburávaniu stresu, správneho dýchania a zosúladenie tela a mysle do jedného celku. S postupom času by vnímali jogu ako súčasť svojho života.

    • 21jún
        • Výlet 8.B triedy

          15.-16.6.2022 ráno o 8:00 sme nasadli do autobusu a s úsmevom na tvári sme vycestovali smerom k dobrodružstvám nášho koncoročného výletu. Keď sa už za oknami mihali vrcholky hôr, v diaľke sme uvideli kaštieľ Patrovec a onedlho sme pred jeho bránou úspešne zahájili dva dni plné radosti a zábavy. Prvé hodiny sme strávili vonku, kde si každý žiak prišiel na svoje. Niektorí hrali loptové hry, iní zase objavovali zákutia rozsiahleho dvora. Obed sme mali v prepychovej jedálni, kde sme sa dosýta najedli, a tak sa pripravili na poobednajší výlet okolo magicky krásneho jazera Sinica. Prešli sme sa okolo neho a aj keď sa nám to nezdalo, pretože sme sa všetci s nadšením rozprávali, prešli sme niekoľko kilometrov. Na izbách nás čakali pohodlné postele, kde sme si mohli oddýchnuť. Večer sme pozerali film a onedlho sme sa spokojní vrátili naspäť. Druhý deň sme sa po raňajkách vybrali na ďalší výlet – Dubodielsku kyselku. Tieto dva dni plné radosti a nezabudnuteľných zážitkov nám neuveriteľne rýchlo utiekli. No veríme, že na nás čaká ešte veľa takýchto výletov. 

    • 21jún
    • 20jún
        • Prváci na výlete

          Dňa 13. 6. žiaci prvého ročníka absolvovali školský výlet na MiniFARMU LubinaNa úvod tety animátorky oboznámili deti s pravidlami a priebehom prehliadky. Pri každom zvieratku sme sa chvíľu zastavili a vypočuli si krátke a výstižné informácie, pričom si tak deti rozšírili už získané poznatky o zvieratách. Animátorky nám  ochotne porozprávali  príbehy o zvieratkách a zodpovedali žiakom všetky zvedavé otázky. Počas návštevy mohli deti zvieratká nakŕmiť, učesať ale i pohladkať. Niektoré deti mali z toho obavu, ale nakoniec našli odvahu a ponúkli zvieratám krmivo z dlane. Nakŕmili sme sliepočky kozy, ovce, oslíka, klokana a lamy. Pretože deti majú zvieratká rady, toto bolo to pravé miesto, kde si ich mohli užiť a potešiť sa s nimi.

    • 14jún
    • 14jún
        • Literárna exkurzia

          Naši šiestaci sa 25.5.2022 vybrali do regiónu Orava na literárno-poznávaciu exkurziu. Najprv ich kroky viedli na Oravský hrad, ktorý je jednou z najväčších turistických atrakcií severného Slovenska. Nachádza sa tu niekoľko expozícií, ktoré si žiaci po zdolaní 668 schodov mohli v rámci prehliadky hradu pozrieť. Potom sa žiaci presunuli do Dolného Kubína, kde sa zastavili v literárnom múzeu P. O. Hviezdoslava. V jednotlivých miestnostiach múzea si po skončení odborného výkladu žiaci prezreli obrazový a textový materiál doplnený osobnými vecami z pozostalosti tohto významného slovenského spisovateľa.

    • 13jún
        • Výlet do Terchovej

          Tredy 7.A a 7.B sa vybrali na koncoročný výlat do Terchovej. Počasie bolo krásne, čo umožnilo nerušený výhľad z rozhladne na celú Terchovú aj  sochu Jánošíka. Navštívili sme múzeum ,kde nám premietli krátky dokument a prezreli sme si výstavu exponátov. V kostole obdivovali pohyblivý Betlehem, previezli sa vláčikom po obci s veľmi vtipným sprievodcom. Veľký zážitok bola túra v Jánošikových dierach. Výlet sme ukončili dobrým obedom na kolibe v Zázrivej spojený s predvedením výroby syrových nití, oštiepkov. Nakúpili sme výrobky, suveníry, navštívili salaš . Cestu späť sme si spríjemnili počúvaním hudby , bolo nám super.

    • 13jún
        • Športové popoludnie

          Dňa 9. 6. 2022 žiaci z 1.C súťažili v netradičných športových disciplínach. Vyskúšali si beh na neposlušných lyžiach, hod gumákou na cieľ, skok s kufrom do diaľky, hádzanie loptou na rozhojdanú plechovku a ďalšie... Deti súťažili s plným nasadením a aj keď nešlo o žiadne medaily, výkony boli výborné. Vyskúšali si nielen svoje sily a schopnosti, ale hlavne zažili spolu krásne odpoludnie, plné zábavy a smiechu.

          Do fotogalérie bol pridaný nový album Športové popoludnie.

    • 13jún
        • MDD

          Aj tento rok svoj sviatok oslávili druháci športovo. Na tenisových kurtoch V Hoss Sport Centre už na deti čakali tenisoví tréneri, manželia Kϋhllofelovci. Pripravili pre nich rôzne športové aktivity, ktoré preverili detskú športovú obratnosť, vytrvalosť a zdatnosť. Za svoje výkony boli deti odmenené malým darčekom.

    • 06jún
        • Biologická exkurzia

          Dňa 27.5.2022 5.ročník absolvoval biologickú exkurziu do ZOO Bojnice. Žiakom na začiatku boli zadané úlohy, ktoré museli počas prehliadky plniť, zisťovať údaje o rastlinách v ZOO a živočíchoch, ktorých preberali na hodine biológie. Dané zvieratá museli aj zaradiť do spoločenstiev. Žiaci si pozreli novy pavilón slonov, nový výbeh vlkov.

    • 06jún
        • MDD na dračej lodi

          Žiaci 3.A a 3.C triedy si svoj sviatok detí užili na vode. Najprv absolvovali prípravu na suchu, a potom si už šťastní a plní očakávaní nastúpili do dračej lode. Za bubnovania (udávania tempa) a povzbudzovania svojich pani učiteliek sa v svižnom tempe plavili hore Váhom, dolu Váhom... Všetci to zvládli na výbornú a za svoje výkony dostali sladkú odmenu v podobe zmrzliny v meste.

    • 06jún
        • Školský výlet 3. ročníka

          Žiaci tretieho ročníka si museli na svoj prvý školský výlet kvôli korone počkať 3 roky. Dňa 24. mája sa vybrali do jaskyne Driny a na hrad Červený Kameň. Po ceste lesom ich v jaskyni čakala krásna kvapľová výzdoba i netopiere. Fantázia pri pretváraní kvapľov pracovala na plné obrátky a deti zistili, že tam je ukrytý zajac, nevesta, či šikmá veža. Nik sa v jaskyni nepozabudol a všetci sme pokračovali za spoznávaním histórie na hrad Červený Kameň. Deti si mohli na záver výletu kúpiť i menšie drobnosti a ich tváre plné radostných dojmov svedčili o tom, že si to patrične užili.

    • 05jún
        • MDD v ŠKD

          V stredu 1.6. na MDD si  5,7,8,9 oddelenie spoločne so svojimi vychovávateľmi oslávili tento deň. Deti mali pripravených dvanásť stanovíšť, kde absolvovali rôzne športové hry a vedomostné úlohy. Všetko sme zvládli a bolo nám super.

          Do fotogalérie bol pridaný nový album MDD v ŠKD.

    • 05jún
        • MDD 5. - 9. ročník

          Aj keď sa už necítime ako deti ešte nie sme dospelí, takže dnešný deň sme si užili ako sa patrí. Ráno s čokoládou po nej nasledovala prechádzka mestom , zmrzlina a pizza a doobedie sme ukončili návštevou filmového predstavenia v kine Metro - " Rozprestri krídla ". Ďakujeme našej škole za super deň !

    • 05jún
        • Dejepisná exkurzia

          Po dvoch rokoch sme sa so žiakmi 7. ročníka konečne vrátili do Bratislavy. Vláčik Prešporáčik nás povozil po rôznych zákutiach nášho hlavného mesta. Dokonca nás vyviezol až k hradu, kde sme mali krátku prestávku na spoločnú fotografiu. Keď sme z vláčika vystúpili, tak sme ešte pokračovali spoznávaním pamiatok v centre Bratislavy. Samozrejme, že sme ochutnali aj zmrzlinu na Hviezdoslavovom námestí, odkiaľ sme sa presunuli k nákupnému centru Eurovea. Po občerstvení sa v nákupnom centre nás čakala cesta domov. 

    • 05jún
        • Fyzikálna exkurzia

          Žiaci 9. ročníka sa zúčastnili fyzikálnej exkurzie vo Viedni. Navštívili Technické múzeum, kde si  v interaktívnej časti spoločne zopakovali čo všetko sa už  naučili . Potom mali dostatok času aby si pozreli celú expozíciu zaujímavého múzea. Následne sme sa presunuli do historického centra Viedne a absolvovali sme spoločne prehliadku najzaumávejších historických objektov s výkladom samotných žiakov.     

          Do fotogalérie bol pridaný nový album Fyzikálna exkurzia.